Wednesday, August 24, 2016

Mandrin La Blanche


Mandrin La Blanche (Dauphiné, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 3,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier" ja hinnang 13 punkti

Tootjainfo: "Picked in one of the three mountain ranges surrounding the Grenoble area, these small plants, whose names remain our secret, give an amazing taste in our lightest beers. This beer is white because at the time of mixing, in addition to barley malt customarily used in making beer, we agrémentons the other cereals mixture: wheat malt, wheat and oats.Wheat give a disorder listed on the beer."

Väike matsakas pudel, sildil mandariinimulli sees daam ja vasakus nurgas siis ilmselt see saladuslik taim. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt hele-helekollane. Aroom on alguses nisuõllele tüübiliselt hapukas-magusakas, kuid siis lisandub huvitav vürtsikas-ürdine kõrvalnoot, mida tahaks liigitada melissi alla.

Esmamekk on väga kerge, suisa vesise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-ürdine, mesise ja vürtsika olekuga. Lõppmaitse on hapukam, meenutades kääritatud ja magustatud kasemahla. Järelmek kaob üsna kiirelt, jättes järele vähese hapuka värskusetunde.

Vesise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-hapuka buketiga kummalisevõitu rüübe. Maitset tal ju isegi on ... ning isegi omamoodi põneva nüansiga ... no aga niiiii lahja joogi puhul kipub kogu pingutus taanduma janujoogi tasemele. Heinateo õlu.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment