Tuesday, August 30, 2016

Suur Paks Mastif 2015


Suur Paks Mastif 2015 (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: odravein, hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Inglise Mastif on suur koer ja niisama ringi jooksmas teda ei näe. Ta toimetab selles ilmas oma väärikas tempos. Samamoodi vajab aega aristokraatlike juurtega barleywine, mille valmimine võtab aastaid, kui mitte aastakümneid. Nautimiseks piisab ühest vabast õhtust, portveini klaasist ja mõnusa tulega kaminast.
Suur Paks Mastif on inglise barleywine, mille iseloom sünnib aastate jooksul."

Väike lihtne pudel, sildil kuningkoer :) Kollakas vahukirme kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - punakuldne pronks. Aroom on magusaks, suhkrusiirupine, veidi melassilike nootidega.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, kuusekäbi siirupi taoline. Olete ju ikka proovinud rohelistest käbidest keedetud siirupit? Keskmaitse on algusest mõrkjam, kreeka pähkli membraani ja mesilasvaha taoline. Järelmekk kraabib uksetahvlit mõrkjate vaiguste küüntega, lubades enda edaspidi hästi käituda ja vaatab üldse vasikasilmadega otsa, nii et sa võtad peotäie hapukamaid rosinaid mäluda. Järelmekk pargib veidi tammiselt kurgupära, kuid muidu on üks armas tegelane nii ehk naa.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Väga hea näide sellest, kuidas aasta on odraveini jaoks kutsikaiga. Aga soovitan mõned isendid varuks osta ja siis keldrisse ära unustada. Sest oi vana Gambrinus juba teab, mis see kraam kord oksjonitel maksma hakkab :)
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment