Sunday, August 7, 2016

Abstract Art #05


Abstract Art #05 (Victory Art, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 8,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 79 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Recall that Abstract Art, a series of double IPA cooked according to the same recipe but using hops from different corners of our planet. The first variety in the series was a classic Double IPA American style from the west coast. The Abstract the Art # 05 - the third in a series of Abstract Art, in spite of the number # 5, as they were missing # 2 and # 3.
IBU 100"

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, sildil ... no nimetagem seda siis abstraktseks kunstiks :) Valge vaht täidab üle poole klaasist, püsib väga kaua ja haakub ka kenakesti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. 

Aroom tundub alguses üllatavalt leebe - ikkagi 100 IBU - kuid pikemal sissehingamisel hakkavad maitsesilma ees end laiali laotama tsitrused ja melonid, õitsev leedripuu ja karikatäis mandariinimahla, ristikhein ja peopesas laiaks litsutud kuldne tikrimari.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja leebelt magusakas. Keskmaitse keerab kääääksti 180 kraadi teise suunda ja hakkab otsustavalt ajama mõrkjat, lausa kergelt kirbet rida, tõestades kõigile et tegelikult on ta kadakmari. 

Lõppmaitse muutub jällegi üsna oluliselt määral, mõrkjas-hapukas ja keelt parkiv lugulaul räägib pihlkatest ja arooniatest, mesilasvahast ja litšimarjadest. Järelmekk räägib aga sootuks segaselt magus-mõrkjal keelel, kuid teeb seda intensiivsel sosinal et mine või kurdiks kätte. Soojus valgub mööda kõri, tuletades meelde alkoholiprotsenti, kuid näeb Taara et maitses seda küll ei tunne, muud maitsed peidavad ta kenasti enda alla.

Raskepoole kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kare-sametise (!?) paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Segane ja heitlik nagu abstraktne kunst ikka, muutes su suus kuus korda arvamust iseendast ja vaieldes nii pudeli, sildi kui sinuga. Nomaeitea, pakuks siia juurde midagi nii lihtsat nagu kurgiviilakaid vääähekese soolaga?
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment