Monday, August 22, 2016

Ambrée (Moulins d’Ascq)


Ambrée (Moulins d’Ascq, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bière de Garde" ja hinnag 48 punkti.

Tootjainfo: "Ingredients: Water, Barley, Sugar, Yeast, Hops.
"Moulins d’Ascq is a top-fermenting beer, based on malt and hops of certified biological growing. Natural beer, not pasteurised, not filtered, one should serve relatively cool (8-10°C)"

Väike lihtne pudel, sildil veskid. Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasi ja pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on magusakas, tugevalt kommisuhkru ja belgia vahvlite järgi lõhnav. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on hapukas-vürtsikas, sidrunikoort ja üleküpsenud virsikuid, köömneid ja aroomvürtsi terakesi meenutav. Lõppmaitse on vürtsikas-mõrkjas, leivane ja rosinane, khmeli-sunelit meenutav. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, pirnikompoti ja kodukalja vaheline.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketida Übertasandi rüübe. See vürtsikas sädelus paneb klaasitäit heaks kiitma ja veel juurdegi tahtma. Külmade veiselihaviilude ja paprikaga koos pakkude oleks vääägadi hea komplekt.
-------------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment