Sunday, August 14, 2016

American Barley Wine (Kees)


American Barley Wine (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Hop: Cascade, Citra. Mout: Pale Ale, Caramel."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusslit seekord lillal taustal. Õrna kreemika varjundiga sentimeetirne vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt murelipunane.

Aroom on soe ja marjane, murakalikööri ja pohlamoosi vahepeal olev, hapukas-magusakas ja marjaveinine.

Esmamekk on raske kehaga, magus ja kompotine, kreegimoosi ja murelidžemmi taoline, kodune ja täidlane. Keskmaitse muutub veel raskemaks, pohlalikööri taoliseks. Kristallpitsi kallatud kodune nastoika sädeleb küünlakumas, nägudel õhetab rõõm ja rahulolu, nauding koosolemisest, eelnevast kopsakast einest ja nüüdsest lõõgastumisest. Proosit!

Lõppmaitse kumab kui päikeseloojang, mida on nii mõnus rõdule paigutatud tugitoolidest silmitseda. Õhtune jahedus ei tee veel liiga, eriti kui käeulatuses leidub pitsike kodust murelinastoikat ja kausike tumedate rosinatega. Vahi - ehkki päisekuma veel katab veerand taevast, ilmuvad juba nähtavale esimesed tähed ja kuskil nende vahel plinkivad lennukituled viivad mõtted kaugetele reisidele ja headele mälestustele. 

Järelmeki ajal veereb vaikne ja laisapoolne juturada kõigile neile oivalistele maitseelamustele, mida reisides kogetud. Noh ega parim kogumisobjekt on emotsioonid, sihandse investeeringu dividende saad neid mälestusi teistega jagades üha uuesti ja uuesti. No pisut valetad juurde, aga ega siis kunstiline liialdus pole ometigi halb asi :)

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜÜÜBERTASANDI ÄRAÜTLEMATA HEA RÜÜBE! Oi kull vanale Gambrinusele meeldivad need humalasemad odraveinid, nende maitsetasakaal on nii põrgulikult heas punktis, kuskohas saavad kõik maitseküljed kaetud. Digestiiviks imetabaselt sobiv klaasike!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment