Monday, August 15, 2016

Saison with Basil

Saison with Basil (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Erkvalge vaht täidab poole klaasist, püsides päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane.

Aroom, oi see on juba kauuugele tuntav basiilik! Jubelahe! :) Lähedalt nuuskides seguneb saisoni vürtsikus ja ... tõepoolest nagu mudiks näppude vahel basiilikulehte!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on mõrkjas-vürtsikas, rohelise kõrvaltooniga :) Noh saate aru küll, värske kevadise rohu ... ja melissi nüansiga! Lõppmaitse mõrkjas-magusakas sädelus paneb rõõmsalt naeratama ja ehkki huvitaval kombel on siin basiilikut vähem kui varasemates etappides, paneb ülejäänud maitsetihedus tunnustavalt noogutama. Järelmekk muutub ehk tiba tuhmimaks ja heinasemaks, meenutades nüüd pigem melissi või basiiliku puitunud vart, kuid on ikkagi mõnusalt ürdine ja positiivselt teistsugune.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-ürdise buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Jepstas kui lahe värk ... ainult et vana Gambrinus oleks seda va basiilikut veelgi rohkem tahtnud tunda. Basiilik ise on ju mõnusaim ürt ja kui juba sildil midagi lubatakse, siis tahaks seda kohe selge dominandina tajuda. Aga eks see on juba Gambrinuse kapriis :) Pühvlimozarella-tomati suupistele parim klaasike kõrvale rüübata!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment