Monday, August 29, 2016

Meneer de Uil (Bowmore BA)


Meneer de Uil (Bowmore BA) (Uiltje, Holland) pdl 0,33 l. alc 11,3 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "IBU: 80
Malts: Pale, Munich, Cara, Amber, Chocolate and Roasted malt.
Hops: East Kent Golding
Extra: Aged on Bowmore Whisky Casks."

Väike lihtne pudel, hallil sildil valge öökull. Sõrmepaksune mustjaspruun vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - MUST. No ikka kohepärismust.

Aroom. Kuivõrd erinevad võivad ikka erinevad vaadihoidised olla! Erinevalt Clynelich vaadi suitsusest versioonist ja Ledaig odraveinilikust variandist domineerib siin viskine tamm ise. Vanilje ja tammetõrud. Ja viskis leotatud kuivatatud kirsid kah. Ning viigimarjad kuskil kõrvaltoas.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja viskine, veidi keeleotsa torkiv ja soojalt puidune.

Keskmaitse. Külm suitsune tamm. Kirsiokste suitsune tamm. Vana ja väärikas mööbel. Käokellakapp. Ei ma ei tea kuidas käokellakapp maitseb, eriti see pommidega variant. 

Lõppmaitse. Jeerum. Nahk! Vana nahkdiivani lõhn on vedeldatud viskiks ja siis teisandatud õlleks. Keegi on ainult vähemalt korra siia peale kallanud šerrit. Ja viskit. Ning mõistagi tumedat rummi, no kus sa siis ilma selleta. 

Järelmekk. Sigarituhk ja portvein. Rumm ja rosinad. Tuhk. Ja viigimarjad.

Mega. Siga. Hea. Vaadihoidised on omaette maailm. Sa võid pea peal seista, kuid laastust sama efekti kätte ei saa. Pruulmeistrid, investeerige vaatidesse ja tehke ühest õllest kümneid tuletisi. 
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment