Wednesday, August 24, 2016

Puutõbine

Puutõbine (Rotiküla, Eesti) pdl 0, 33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: kuusevõrse-APA

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Caramunich, Carapils. Humalad: Galena, Cascade. Pärm: Bry-97. Lisand: kuusevõrsed."

Väike lihtne pudel, sildil ... kaks kentsakaimat loomataolist nähtust :) Sõrmepaksune valge vahukiht püsib mõna aega, jättes tiheda vahuliniku klaasiseintele. Aroomis on kummaline hapukus, millele ei oskagi algul nime anda ... aga õunamahla kontsentraat oleks vist kõige lähem.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt hapukas-magusakas. Keskmaitse muutub tihkemaks ning kuusevõrse hapukas nätske vaigusus tõuseb oma õigusjärgsele kohale. Lõppmaitses muutub kuusevõrse veelgi võimsamaks, kuid selle absoluutset võimustumist hoiab mõnusa kontrolli all tihe biskviitjas linnasepehmus. Järelmekki otsides hakkab keelepära mõnusalt vürtsikalt surisema ja hapukas-mõrkjas värskus kleepub suulaele väga pikaks ajaks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Tõsi küll, see "über" on ehk piiisukese pingutusega, sest häiris see esmane lõhnaehmatus (mis paganama õun?) kuid üldmulje ja kergelt ülevõlline vaigusus väärib kiitmist igal kolmel juhul.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment