Saturday, August 6, 2016

Suitsune õlu


Suitsune õlu (Mõtsalise, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Smoked beer with chilli."

Väike granaadikujuline pudel, lainelis-täpiline sildikujundus:) Kollakas vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldpunane. Aroom on magusapoolne, kergelt suitsune ja õõõrnalt tšilline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitses on alguses raskepoolselt magusakas-mõrkjas, siis tuleb esile mõõdukas vürtsikas õhetus. Lõppmaitse on hapukalt suitsune, tule kohal röstitud leiva taoliselt hapukas-mõrkjas, ürdine ja toekas. Järelmekis tuleb tšilli juba eredamalt esile, pannes keelepära meeldiva õhetama. Mõrkjas-suitsune järelm venib väga pikalt.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketi Väga heal tasemel rüübe. Kui suitsususe tase on üsna mõnusalt vinks-vonks, siis tšilli jääb liiga leebeks ... vana Gambrinus on ikka seda meelt, et kui lubatakse sildil midagi, siis olgu teda ka mehemoodi.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment