Monday, August 1, 2016

Berrix


Berrix (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Pilootpruul on näha siit.

Tootjainfo: "Berry Pale Ale
Mõnus hele õlu, kuhu on maitse, aroomi ja värvuse täiustamiseks lisatud mahlaseid vaarikaid. Marjaselt hapukas rüübe sobib hästi nii kuumal suvepäeval kui kargel talveõhtul."

Väike lihtne pudel, sildil ... vaarikavarred? Iseenesest on õlu metsikult ülekarboniseerunud, kuid korduva ja tüütu dekarboniseerimise järel on pudeli avamine võimalik ilma pool-plahvatuseta. Sõrmepaksune kollakas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. Aroom on magusakas-hapukas, kirkalt vaarikane.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaits on magusakas-mõrkjas, meenutades vaarikavarreteed grammikese sahhariiniga. Lõppmaitse on puiduselt mõrkjas, vähese marjase taustaga. Järelmekk meenutab vaarikalimpsi.

Kereg kehaga, (algselt) metsikult ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga päris heal tasemel rüübe. Jahutatuna ja dekarboniseerituna oivaline terassijook.
-------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment