Monday, August 12, 2013

Bleddyn 1075

Bleddyn 1075 (Celt Experience). pdl 0,5 l. alc 5,6 %. liigimääratlus: IPA. ratebeer 72, kuid beeradvocate 85 - tüüpiline näide sellest, kuidas ratbeer kipub briti ja euroopa õllesid tihti madalamalt hindama kui beeradvocate

Tootjainfo: "A commanding IPA balancing bitterness, sweetness and a grapefruit finish. An IPA to preside with you and your friends at the dinner table.
King Bleddyn, most merciful of all welsh kings. Lived and ruled until 1075 and the number of our original gravity."

Must-lillas võtmes nordiline disain. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ning on kaunikesti püsiv. Õlle värvus - klaar tumekuldne. Aroom on tsitruseliselt magus, balansseerides kuskil apelsini ja greibi vahel.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja magus-hapukas. Keskmaitse paneb heakskiitvalt noogutama - siin on heas tasakaalus heledate ja karamell-linnaste tihkust, greibist humalamõrkjust ja tsipake pärmi hapukust. Lõppmaitse muudab aga heakskiidu suisa heldimuseks ... see on omamoodi hea ülemineku-eksemplar vanakooli tuhmide IPAde ja uue laine hammustav-krõbedate humalanestete vahel. Siin on pruulmeistri lahket hinge ja koonerlikku turundaja tunnetust just parasjagu kokku segatud - pole üle võlli mindud ega ka alla lati sõidetud. Tihkepoolne ja pomelo-mõrkjas, samas hele ja kergeltjoodav. Järelmekk annab pisukese vaigutilga keelepärale, pannes ihkama uut lonksu.

Keskmise kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika suurepärase balansiga, aga siiski mõnuga rüübatav jook. Sobilik pikema õhtusöögi järel, kui sõbrad juba kamina juurde istuvad ning midagi head tahavad pruukida.
-----------
pilt siit

2 comments:

  1. Kõik skandi õlled (Soome suht on a par) saavad Ratebeeris vastupidi - rohkem kui Beeradvocates. New world hops > noble hops lihtsalt.

    ReplyDelete