Thursday, August 1, 2013

St Feuillien Saison

St Feuillien Saison (Brasserie St-Feuillien). pdl 0,33 l. alc 6,5 % Liigimääratlus: saison. 96 ratebeerist ja 87 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "St-Feuillien’s Saison is what the Belgians call a beer of the terroir, a traditional farmhouse ale with all the rich savour of the fertile land of southern Belgium. Saison, a warm golden blonde beer, is a top-fermented classique. Thanks to secondary fermentation in the bottle, Saison has an unmistakable flavour full of rich nuances and a slight tang.Judge for yourself."

Lihtne pudelike ja sama lihtne hele sildike. Valge tihe vaht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - õrnalt hämune kuldne merevaik. Aroom mõjub kergelt ja naeratavalt nagu suvekleidis tütarlapse kes on teadlik oma ilust.

Esmamekk on kergepoolne ja magushapukas. Keskmaitse muutub väga nauditavalt magus-hapuks, linnasetihedaks ja kergelt veiniseks. Lõppmaitse, oi see paneb naeratama ... see mõjub nii lendlevalt ja graatsiliselt, siin on linnase enesekindlat tantsusammu ja sidrunliku kerge maitsega humala seelikukeerutust, lisaks väike vürtsine säde nagu säravvalge naeratus punahuulte vahel. Järelmekk jääb õhetama keelepärale kui ulaka plika kerge suudlus poisi põsel.

Keskmisest veidi kergema kehaga, keskmiselt karboniseeritud, hapukas-magusa-vürtsika buketiga väga lustakas rüübe. Ausalt öeldes on kogu St Feuillien sari olnud kentsakalt rõõmus ja lustakas kogemus Gambrinusele :) Soovitak huvi pärast proovida koos mõne intensiivse sinihallitusjuustuga, nt Stilton Blue.
------------
pilt siit

1 comment:

  1. Üks absoluutne lemmik. Kiidan takka, et on väga lahe kogemus kogu nelik ära proovida.
    Käisin sõpradega tehases kah. Kompaktne ülimodernne värk kenas 19. sajandi kuues.

    5+ joogid!

    ReplyDelete