Saturday, January 4, 2014

Senka Brew #1

Senka Brew #1 (Eesti). pdl 0,5 l. alc 5-6%vol. Liigimääratlus - bitter

Tootjainfo: "Muntons Best Bitter + 100 g Galena 13% dryhop"

Sildi asemel vaid lumehelbeke :) Valge hõre vaht täidab pool klaasi, olles kiire kaduma. Õlle värvus - tugevalt udune tuhmpruun. Aroom on tagasihoidlik, kergelt metsamarjane.

Esmamekk on kerge, vesisepoolne ja mõrkjas. Keskmaitse muutub marjasemaks, meenutades kuivatatud jõhvikaid. Lõppmaitse ja järelmekk on ühtemoodi üheplaaniselt mõrkjashapud.

Kerge kehaga, kuiva paletiga, mõrkjas-hapu buketiga lihtne joogiõlu. Sobilik nt kanatiibade jm traditsioonilise õllekõrvasega. Soovitaks lisada järgmine kord keha (lisalinnaste või kaerahelveste vms abil) ja magusust, mis võiks tasakaalustada praegust üsna ühekülgset pilti.
----------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Tänan Karmo! Järgmist püüan teha parema kehaga (ise pole ka päris rahul). Minu jaoks oli üllatuseks see, et kõik pudelid järjekorra numbriga >30 (40st) olid jubedasti ülekarboniseeritud (pärm+suhkur...). Tahan proovida stouti, ja just lisada kaerahelbeid. Pean veel natuke "учить матчасть", enne kui eksperimentide kallale üle minna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. see oli nr 29 ning mõõdukalt ülekarboniseerunud - see tähendab et õlu ronis küll pudelist välja, aga siis ei pursanud, nagu mul endal on seda juhtunud :) eks ilmselt viimastesse pudelitesse sattus rohkem pärmiollust.

      Delete