Wednesday, January 20, 2016

Prezident


Prezident (Bohemia Regent, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Czech Pilsner (Světlý)" ja hinnang 30 punkti.

Tootjainfo: "The special finest strong beer for real connoisseur of full hoppy flawour well-rounded taste gets sweet on the palate. It is brewed in the national way from the best raw-materials using archiv's recipe."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, liiga edev sildikujundus - kõik need medalid teevad ettevaatlikuks! Helevalge vaht täidab pool klaasi, kuid vajub siis suhtleliselt ruttu ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on õrnalt magus-hapukas, kerge ja lihtne. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja ootamatult jõuliselt magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, linnaseline ja "Merekivikeste" sarnane. Lõppmaitses sugenb sekka ka veidi hapukamaid noote, meenutades nüüd juba kukekommi. Järelmekk on mõrkjas ja klaar, üsna toekas, aga kiirelt kaduva päraga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga omamoodi meeldivalt üllatav rüübe. Pilsnerilt säänset jõuliselt magusakat mekki ja 6-kraadist kangust ei oskaks oodata ... kuid kokkuvõttes on see oma lihtsuses ja jõulisuses päris meeldiv tegelane! Ssiia juurde sobiks sinihallitusjuustuga täidetud ja ülagrilli alt läbi lastud šampinjonid.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment