Wednesday, January 20, 2016

Noa Pecan Mud Cake


Noa Pecan Mud Cake (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "When I was 12 I dreamed of becoming a pastry chef. Call this a creative outlet. Henok"

Väike lihtne pudel, maailma kõige naeratavam "silt" :)

Misasi nüüd klaasi kulgeb? See vedelik ... see vaht ... see on lausa tumelillalt veiklev must! Mõne aja jooksul vaht reformib end küll "lihtsalt" kohvipruuniks, aga esmamulje oli vaimustav!  Ja see vaht oskab püsida ning klaasiseintele haakuda. Õlle värvuse võite ilmselt ise ära arvata?

Aroom. AROOOOOM! Mõistuse viib see nüüd küll mõneks ajaks ära. KÕIGE PAREMINI LÕHNAV ÕLU, mida vana Gambrinus on seni saanud. Ja neid, mu kullakesed, on olnud tuhandeid! Heldimus ja naeratus ja kuklalekerkivad kulmud. Muahhhh! Rammus, raske, nätkse šokolaadikook. Luksuslik Kohvikreem. Kakaovõie. Vanilje. Kohvikaramell. Pehmed iiriskommid viiendas astmes. Pruunistatud kohvi-kondenspiim. 

Esmamekk. Raske. Aga meeldiv. Ja kas teate mu sõbrad, nüüd on häda lahti. NIIIIIIIIIIII geniaalse lõhna kõrval tundub see kuidagi lahja :) Jah, 11-kraadine luksuslik imp.stout tundub lahja! :)))

Keskmaitse. No nüüd hakkab keel tajuma ka sedasama maitseogarust mis lõhnas. Pehme ja muhe, suus sulav šokolaadikook. Pehmed piparkoogid. Ei, piparkoogitainas! Nelk, kaneel ja vürtsiterakesed.

Lõppmaitse. Sajämehalastajajumal. No kuidas peale seda jooki veel suhtuda magustoitudesse? Poisikesed on nad kõik, ma ütlen. Poisikesed! Mõrkjas vürtsikus ja meelas magusus, unine naeratus ja küünlakuma. No kesssse sööb vastu und piparkoogiainast, kastes seda vedela mõrušokolaadi sisse?

Järelmekk. Kakaoliköör ja vaniljekreem on kontsentreeritud puljongikuubiku tasemeni. Lagrits ja memme musi. Väikelaps vanaisa põlve peal ei saa ka olla rahulolevam kui on vana Gambrinus praegu. 

KOLOSSAALNE! Selle suure õlleilma sees on veel palju väikeseid universumeid ja muidu ekslevaid komeete. See siin on kõige inter-stellaarsem nendest. Ega ma täpselt ei tea mis see tähendab, aga umbes nii ma asjast arvan. Gambrinus on õnnelikult jahmunud. Kas see ongi õnn?
---------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment