Saturday, January 2, 2016

Zwet.be


Zwet.be (3 Fonteinen, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang 95 punkti.

Tootjainfo: "A dark porter like beer from 3 fonteinen, brewed with Lambic yeast"

Väike madal pudel, tumedal sildil vaadipilt. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasi m püsib väga kaua ning joonistab taandudes tiheda kauni vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume-tume-sügav-punane. Aroom on magusakas-mõrkjas, röstine, õrna suitsuvinega ja sügav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja kuidagi aeglaselt hapukas. Keskmaitse ... ooo ... see rõõmustab keelt ja maksa! Siin seguneb balti porteri taoline kreemikas magusus, lambicu veinine hapukus ja pehme pähklisus. Lõppmaitse kaldub juba rohkem hapukuse poole, kuid teeb seda väga meeldivalt hillitsetud moel. Järelmekk ajab suisa segadusse ... siin on belglastele omast magusat kuivatatud puuviljasust, inglise porteritele sobilikku hapukat kergust, lambicu-maailmast pärit veinisust. Aga see on õite meeldib segadus, ma ütleks!

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Jube õnnestunud eksperiment, mis segab kokku eri stiile ja saab tulemuseks ohtlikult kergelt joodava, mitmekihilise ja üllatusterohke nauditava joogi. Pakkuda iseseisva joogina, vahekäiguks luksuslikumal õhtusöögil.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment