Sunday, January 3, 2016

Gerardus Blond


Gerardus Blond (Gulpener, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale" ja hinnang 30 punkti. Tõsi küll, see hinnang on antud soooootuks teise välimuse ja osaliselt ka teise nimega õllele ja esimesed hinnagud on juba 15 aastat vanad. Kuid vaatame siis ise.

Tootajinfo (google tõlke abil): "Gerardus Blond is a sparkling monastery bitter beer with a spicy flavor starter. Spices and hops give this beer its slightly sweet rich, round flavor. We brew based on a recipe of the fathers of the Redemptorist monastery in Wittem. A portion of sales of Gerardus Blond is intended for the protection of this beautiful monastery. Visit it once and then come to our brewery for a tasting."

Väike lihtne pudel, põnev mitmeosaline sildindus. Sõrmepaksune helevalge vahukoht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. Aroom on magusakas-vürtsikas ja mingi kummalise, õrnalt tolmuse-suitsuse taustaga. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on üsna meeldiv, magusakas-vürtsikas, ausalt öeldes üsna triple-tüüpi õllele sarnlev. Lõppmaitse vajub ootamatult lamedamaks, hapukas-vürtsikas sädelus oleks ausalt pigem isegi saisonide kilda kantav. Järelmekk kaotab kiirelt oma senise vürtsika värskuse, jäädes vaid magusa limonaadliku jäljena kestma.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, kummalisevõitu rüübe, mis korraks üllatab meeldivalt saisonilike elementidega, kuid üldiselt on pigem "mehh" kui midagi tagasitulemisväärilist.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment