Sunday, January 31, 2016

Tsar Bomba

Tsar Bomba (Kikka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 18 %vol. Liigimääratlus "cosmic imperial stout" :)

Tootjainfo: "6 kuud laagerdunud 10% russian imperial stout'i külmdestilleerimise teel saadud u 18% kangusega kosmiline õllesarnane rüübe :)"

Väike lihtne pudel, mille sildil on tuumaplahvatus ja kaelt katab (vist küll esmakordselt hobipruulitud õllede seas) vahakiht! Klaasi nõrgub totaalselt-kolossaalselt must vedelik. Külmdestilleerimis eripära on mõistagi see, et vahtu ei saagi olla.

Aroom. Ohhhhsanugaküll. Kõigi stoutide ema! Või siis vanaema. Tänapäevane ilukirurgia teeb ju imesid. Ja omamoodi ime see vedelik siin on. Raske, magusakas, portveini ja kakaolikööri ning veidi kõrbema ja käärima läinud murakamoosi taoline meloodia kõmiseb kõrvus. Tubakas ja praekartul? Kuskohast need mu pähe tekkisid?

Esmamekk. Nafta. Kuradima hea nafta. Maitsev .... mmmm ... nafta! Mustsõstraliköör šokolaadiga.

Keskmaitse. Praetud banaani nimel! Jerrrum küll. Niimoodi ei tehta. See jook teeb mitte lihtsalt lolliks, vaid kohe üsna sõnatuks. Kuningrüübe. Veniv õndsus, mis saavutab juba veidi hirmutavad mõõtmed.

Lõppmaitse. Vaadake kui jumal alles noor veel oli, siuke poisiohtu kräbal, siis ei osanud ta midagi mõistlikku teha kui muutis vett veiniks. Ja õlleks. Ja likööriks. Mõnikord läks aga asi lappama ja kõik kolm segunesid kokku. Mustsõstravatt.

Järelmekk. Irrrmus värk. Õlletuletis. Kuupjuurutatud linnaseliköör. Kõrvetatud ja lagritsakepikesega kokku segatud ravum. Hulllllud mehed need Vargamäe omad. Või siis Kikka omad. Vaht pole. Kõrtsileti ees saaks sellise kraamiga kraagelda küll.

See. Pole. Õlu. Kosmiline ja õlletaoline, seda küll. Kuid sigavinge ja kolmekordselt ohtlik. Sest maitsev on noh! Mingit kokkuvõtet ei tule. "Haiguste ravi. Kontrollitud."
------------
pilt isetehtud

1 comment: