Wednesday, January 20, 2016

Yamabushi Saison 1


Yamabushi Saison 1 (Tamamura-Honten, Jaapani) pdl 0,75 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "saison" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfo: "Unfiltered, Bottle-Conditioned, Brewed with Home-Grown Hops and Sake Rice."

Kopsakas pudel, omapärase lõikega must-kuldne silt. VAHT! See purskab joana pudelist, kattes laua ja põranda. Peale pikemat koristamist ja klaasi juurdekallamist täidab see kolmandiku klaasist ja püsib üpris kenakesti. Õlle värvus - pilviselt kollane. Aroom on kargelt hapukas ja veidi vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse lisab tublisti magusat pool ja väheke vürtsikat sädelust ... riisi magus-terav toon sobib siia juurde täitsa oivaliselt! Lõppmaitse on ehk pisut liiga magusakas, suisa mesine ... või isegi kunstlik (see on see riis!), kuid õnneks maandab mõrkjas vürtsikus asja tagasi heasse tasakaalu. Järelmekk on pidulik ... selline fanfaarikõlaline hommikune pidulikkus, kui lipud löövad tõusva päikese kiirtes laksudes lehvima ning kogu maailm tundub niiii värske ja sädeleval rõõmus.

Keskmise kehaga, metsikult ülekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Vaimustavalt maitseküllane, sädelev ja pidulik. Aperetiiviks parim vahutav klaasike.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment