Tuesday, January 12, 2016

Boli Doppel Bock


Boli Doppel Bock (Ölgerðin, Island) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Doppelbock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot leida ei õnnestunud.

Väike lihtne pudel, efektne must-kuldne nordiliste elementidega sildikujundus. Kreemikat karva vaht täidab ligi pool klaasi, olemata kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane. Aroom on mõrkjas-magusakas, röstitud pähklite, leiva ja kakaokreemi taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on päris mõnusalt magusakas-hapukas, tumedate rosinate ja pähklitega tehtud karamell-küpsiste taoline. Lõppmaitses domineerib tume karamell, tagaplaanil veidi metalne hapukus. Järelmekk meenutab pigem korralikku leivakalja kui topeltbokki ... ehkki kehas laialivalguv soojus ei jäta kahtlust alkoholisisalduse osas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Väga heal tasemel rüübe. Topeltbokilt ootaks veidi rohkem keha, kuid samas on tegu väga kergelt joodava kraamiga. Oivaline klaasike rammusamate ahjuribide juurde.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment