Friday, January 1, 2016

Valge ÖÖ PX


Valge ÖÖ PX (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "American Strong Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A Pedro Ximenez sherry barrel aged version of the Valge Öö "white stout."

Väike lihtne pudel, mille korgiosa on kastetud kollakasse vahasse. Algse Valge Öö must-valge kaksik-kuu taoline kujundus on nüüd saanud sooja oreooli. Sõrmepaksune tumekollakas vahukiht pole kuigi pikalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume tuhmpunane. Aroomis on kohvi ja šerrit, kohvi ikka kohe kõvasti ja šerrit kuskil taga.

Esmamekk on raske. Raske ja magus ja jõuline. Raske ja magus ja jõuline ja šerrine. MÕÕÕNUS.

Keskmaitse. Nom-nomm. Kakaoliköör ja kirsikompott. Tumedad viinamarjad ja karamellsuhkur. Röštitud šepik ja šokolaadikreem.

Lõppmaitse. Vanilje. Maapähklivõie vaniljega, mis on kokku segatud kakaoga ja valge rummiga. Vana laama-karjus õhtuses pampas, vaatamas laia kaabuserva alt lõkkesse. 

Järelmekk on tehtud unistustest. Koduseks jäänud meremees. Ainus torm mida ta veel näeb on see, mida korraldab kord või paar kuus kõrtsis ... kuid kõik teavad teda ja ta väikest veidrust ning lasevad vanal merekarul veidi jaurata sest hiljem pole mõnusamat taati kellega partii kaarte mängida või muidu juttu veeretada ... kui muidugi suudad. sammu pidada. 

Mõnus. Saraiskkuimõnus. Tõsi küll, nüüdses versioonis sarnleb jook juba rohkem "tava"-stoudile (mida iganes see ka ei tähendaks) kui tema esmaväljalase. Vaat teeb imesid. Kui ei teaks, et olen ise eelmist tegu proovinud, siis sarnasust küll ei tabaks. Igatahes "MEGA" tiitel tuleb ilma kõhkluseta ära, sest erakordne ta ju on! Digestiivõlu. 
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment