Monday, January 4, 2016

Tripel Klok


Tripel Klok (Boelens, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Tripel" ja hinnang 85 punkti.

Tootjainfo: "By generous use of the finest hops, this beer gets a spicy and fruity flavor. Fermentation in the bottle."

Väike lihtne pudel, tumesinine väärikas sildikujundus. Kork lendab maha laksatava plopsuga, erkvalge vaht täidab enamiku klaasist ning jätkab pudelist väljaronimist. Õlle värvus - vähese hõljumiga helekuldne. Aroom on sädelevalt hapukas-vürtsikas, meenutades üleküpsenud virsikuid.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hoogsalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitses paneb mööda keelt kihama rõõmus vürtsikate päkapikkude armaada, kõditades igat maitsenäsakest, pannes kogu kõik oma teel elama ja erksalt kilkama. Lõppmaitse ... jestas KUI elurõõmus see on - nagu hiiglaslikust vitraažaknast sisse kumav päike, erivärvistes valguskimpudes tantsimas kübemed kui väikesed ebamaised oelndid. Järelmekk on hapukas-vürtikas, mõrkjas ja lõpmatult ergutusvõimeline ... kõik sinu maitsemeeled on kuni seljaajuni elevil, vadistades äsjakogetud mõnusaimast emotsioonist.

Keskmisest veidi raskema kehaga, ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Ausalt öeldes tahaks nii siiralt positiivse elamuse pealt lausa "mega"tiitli omistada, aga ülekarbo eest tuleb natukese hinnangut ohjeldada.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment