Saturday, January 23, 2016

Teiselt Mustalt


Teiselt Mustalt (Raba, Eesti). pdl 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Õrnalt röstise maitsega must eil, milles andsime pärmile vaba voli tegutseda 7 nädalat. Tulemuseks on kerge keha ja kuiva lõpuga strong black ale, milles domineerivad pärmi vürtsised ja piprased noodid ning mida täiendab humala õrn lilleline bukett."

Väike lihtne pudel, sildil puhas poliitebakorrektsus :) Kreemikat karva vaht täidab kolmandiku klaasist, vajudes hõredaks, kuid püsides päris jupp aega. Õlle värvus - tuhm tume-tumepunane. Aroom on kuidagi ... kahvatu ... noh kergelt marjane, kuid ei midagi meeldejäävat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... vau, see on absoluutselt risti vastupidine lõhnale - jõuline, mõrkjas-magusakas, puidune, röstine ja kõrbemamineva vaarikamoosi sarnane. Lõppmaitse kannab endas juba veiniseid noote, kakao ja lodjapuumarjade nootidega. Järelmekk kõditab vürtsikate sädemetega keele tagumisi nurgakesi, mõrkjas karedapoolne puidune ja parkiv mälestus jääb jupiks ajaks kollitama.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga Vastuoluline, kuid siiski üks paganama põnev rüübe. Ta ei sobitud täpselt ühegi tooniga ... kuid see pole ometigi häda :) Kui veel lõhnepildi elavmaks saaks timmida, siis paneks "überrüüpe" tiitli kõhklemata ära.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment