Friday, January 1, 2016

...Zest Please!


...Zest Please! (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 7,0% Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Porter Brewed with Orange Zest."

Väike lihtne pudel, sildil hoiab Mikkelleri-madonna kätel beebi-Mikkellerit :) Tumepruun vhat täidab üle poole klaasist ja on väga püsiv ning tihe-tiehdat vahupitsi endast taandumisel klaasiseintel jättev. Õlle värvus - totaalselt must. Aroomis on tugevalt kõrvetatud linnaste mõrkjas-hapukust ja apelsiniõli vaigust magusust.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja vägagi kompleksne - siin on nii mõrkjat rösti kui magusat linnast ja hapukat soojust. 

Keskmaitse, oi see on nummi. Sihuke toekalt raskepoolne, roppu moodi jahvatamata kohviube ja apelsini-šokolaadi jämedalt riivitud helbeid. 

Lõppmaitses domineerib mõrkjas-magus üleröstitud kakao, mis omandab lausa tuhaseid noote. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, veidi keelt söövitav ja vääääääga kaua püsiv.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Väga mõjukas, meeldejääv ja omanäoline tegelane. Kõrvetatud apelsinikoor pole samas siiski asi, mida tahaks väga pikalt närida.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment