Tuesday, January 5, 2016

Biologisch Ur-Hop


Biologisch Ur-Hop (Gulpener, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Zwickel/Keller/Landbier" ja hinnang 89 punkti. Tõsi küll, tootja kirjutab pudelile India Pale Lager.

Tootajinfo (google tõlke abil): "The applied brewing technique that was used for the Ur-Hop hot dryhopping or, in plain Dutch, "dry hopping. Dry Hopping is a unique brewing technique, wherein the hop only after the boiling of the wort is added. This usually happens after the primary fermentation and secondary fermentation in order to increase the hop aroma. - Hops: Hallertauer Tradition, Emerald, Cascade"

Väike pudel, väga omanäoline silidikujundus - alumine sildiosa on trükitud jalad ülespidi ja tagasilt on meeldivalt informatiivne. Valge sõrmepaksune vahukiht on tihe ja püsiv, jättes taandudes väga tiheda vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. Aroom on huvitavalt magusakas, lausa kuldne ja õrnalt sädelev ... ühest küljest lihtne pilsner-linnase biskviitsus, teisalt belgiapärane magusakas vürtsikus. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... vau see on põnev ... siin on äratuntav laagerõlle põhi (mis enamasti IPA'statut variantide puhul kipub varju jääma) ja samal ajal ka omamoodi nauditav mõrkjas-ürdine humalataust. Lõppmaitse tekitab väikese tajuhäire - tavaliselt on ju pähklimekk omane tumedamatele rüübetele? Järelmekis leiab titrusjaid noote ja muhedat heinast maalähedust.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe. Väga hea versioon kuivhumaldet laagerõlledest ... kui ainult suurtootjad seda oskaksid, oleks laagerõllel palju kõrgemad reitingud! Siia kõrvale sobiks imehästi lõhesaiake.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment