Friday, January 15, 2016

Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock


Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock (Heller, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "(First tapping every first Thursday of October) A smoked bock beer for Bamberg’s strong beer season (October through December). Matured for months in ancient rock-cellars underneath Bamberg and tapped freshly from the oakwood cask. Similar to, but much bigger than the classic Maerzen style."

Keskmist kasvu pudel, kollasel taustal must-punase kirjaga silt on eksitavalt sarnane sama tootja märzeniga. Tumedapoolne kollane vaht täidab 3/4 klaasist ja on üpris püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. Aroom on jämedalt suitsune ja soe, meenutades suitsusauna eesruumi.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas, kergelt kõrbenud leiva taoline. Keskmaitse ... uhhh ... see on kohe ikka võimsalt suitsune, tummine ja toekas justkui sellessamas suitsusaunas küpsenud rammus sink. Lõppmaitse mõjub kui suitsunud linnasesiirup, mõrkjas-mõrkjas ja magus-magusaks, sekka ka hapukat ja veinist suitsuploomi. Järelmekis muutub kogu pilt suisa kõrbenuks ... kuid ikkagi sellises koduses, mõnusas ja toekas võtmes. Suitsu on saanud nii sink kui leib kui sina ise :)

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERRÜÜBE! Ülivõimas suitsubock, toekas ja tummine ... suitsususe tase on vääääga lähedal ülevõlli-efektile ... või isegi sellest üle, mistõttu "mega" jääb tulemata, ehkki üldmulje oleks seda väärt. Iseseisev jook, mis vajab kõrvale kergeid marineeritud kurgikesi.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment