Sunday, June 4, 2023

BrewDog - Black Heart

Black Heart (BrewDog, Šoti). prk 0,44 l. alc 4,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Dry / Irish" ja hinnang 57 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Irish Dry" ja 3,55 punkti.

Tootjainfo: "Forget everything you know about stout. Forget what you think it tastes like. And forget having to go to Dublin to get a good pint of it. There’s a new stout in town, and it’s demanding your attention. Chocolate and extra dark crystal malts give layers of roasted, toasted coffee and cocoa, with a hint of caramel coming through. Classic stout, brewed in and for this century. Old dog, new tricks "

Keskmist kasvu purk, stiilselt lakooniline ja samas kojale omane kujundus. Avamisel on kuulda nitrokuuli krõksatust, kuid tihket kreemist vahtu tekib klaasis vähe. Õlle värvus - rukkikuristikupunakasmust. Aroom on magus, karamelline ja röstine ja kergelt tuhane.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-mõrkjas ning röstine. Keskmaitse - kõrbenud leivakoorik, tuha sisse kukkunud kakaoküpsised. Lõppmaitse - hapukas, tugevalt röstine ja kakaone. Järelmekk - nõksa magusam, kuid üldiselt jätkuvalt röstiselt haukas-mõrkjas.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõru buketiga nii ja naa rüübe. Ühest küljest stiili mõttes on sooritus superhästi paigas. Teisalt aga - ega nüüd ikka väga palju sellist üsna kehatut kraami juua ka ei tahaks. Toidukõrvaseks - miks mitte koos korraliku ahjuroaga või rammusamate lõkkevorstidega.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment