Saturday, June 10, 2023

To Øl - Blinded By the Night

Blinded By the Night (To Øl, Taani). prk 0,44 l. alc. 5,0 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Schwarzbier / Black Lager" ja hinnang 82 punkti. Untappd ütleb: "Schwarzbier" ja 3,37 punkti

Tootjainfo: "This is our take on a true-to-style German schwarzbier. It is lighter in body than many other dark beer styles (like stouts) but very dark in colour—easy drinking and low ABV without a lot of roasted malt flavour"

Keskmist kasvu purk, must morsekirjas sildikujundus. Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt mustjas-punane. Aroom - mõnusalt ja selgelt leivane, täpselt röstleivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas ning röstine. Keskmaitse - magus-hapu, röstine, veidi kaneeline ja leivakuiviku taoline. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, õrnalt kohvine, kuid peamiselt siiski jätkuvalt röstleivane. Järelmekk - magus, karamelline, pähkline ja pihlakaselt hapukas-mõrkjas ja kõige lõpuks ka naksakalt ning meeldivalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud kehaga, hapukas-magus-hapu-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Schwarzbier üldiselt ei tohiks nii magus olla, kuid joogina omaette on ta siiski väga meeldivalt maitseküllane ja kergeltjoodav
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment