Monday, June 5, 2023

La Débauche - Insomnie

Insomnie (La Débauche, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 97 punkti!! Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja hinnang 4,15 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "A Russian imperial stout with coconut and maple syrup"

Väike lihtne pudel, sildil omamoodi müstiline metsamajake. Sõrmepaksune tuhmpruun vaht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kaevupõhjamust. Aroom on magusapoolne, sügav, üsna selge vahtrasiirupi põhitooniga.

Esmamekk on raske, röstine, hapukas, ploomiliköörine ... aga ilma suhkruta, nii et pigem nastoika. Keskmaitse - mõrušokolaadi koorikus olev kuivatatud must ploom, vähese mandlilisandiga. Kuigi see mandel võib vabalt ka kookos olla, onju. Üks pähkel kõik, või ei ole siis või?

Lõppmaitse - öiselt raske, kaminaselt soe, mälestustesse uppuv, laevalael pikutav ja hunnitusse tähistaevasse vahtiv, kuskil selja all viis korrust allpool müttava laevamootori taktis võbelev.

Järelmekk - pimedas öös on näha, kuidas laevakorstna ülemine äär kergelt hõõgab ja aegajalt sädemeid tähtede vahele juurde lisab. Jaa, niimoodi ilmselt tähed sünnivadki! Magus-raskes-hapus röstitaevas kaneelitähed ja rosinalikööri kiudpilved, need helkivad ja Kuu ümber värku punuvad

MEGA. Mõttepilvi tekitav ja mälestusi kustutav impsimega. Ei, see ei algata uut ajaarvamist, aga võtab aega ja mõtisklust.
---
näpuotsaga saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment