Sunday, June 25, 2023

Varvar - Smoke on the Wort (2022)

Smoke on the Wort (2022) (Varvar, Ukraina) pdl 0,375 l. alc 10,5 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang 4,04 punkti

Tootjainfo: "Barrel Aged Wee Heavy"

Keskmist kasvu pudel, mille vahakael ja väga omanäoline "määrdunud" sildikujundus tekitavad kõrgendatud huvi. Sõrmepaksune kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt, ehkki vähese hõljumiga pruunakaspunane. Aroom - karamell ja guašš :)

Esmamekk - šoti eilile omaselt hapukas karamell koos suitsuse jalajäljega. Keskmaitse - kuivapoolne, mõrkjas-karameljas-sokine-guašine. Lõppmaitse - suitsun ploomine hapukus kipub õlle enda ootuspärast karamellist täidlust ära sööma. Järelmekk - pihlakaliköör suitsuploomidega.

Njahh. Ühest küljest on ju suitsune puudutus tore ... aga šoti eilile on see omane niikuinii, praegu see suits veidi matab. Teisest küljest - valge veinivaadi kasutamine sellise õlle puhul pole ju kuigi mõtestatud valik. Ehk siis - idee on huvitav, teostus korrektne, kuid tulemus ikkagi sihuke õlgu kehitama panev. Et nagu et miks?
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment