Saturday, June 24, 2023

Varvar - Solidøl Heaven Hill BA

Solidøl Heaven Hill BA (Varvar, Ukraina) prk 0,375 l. alc 12,0 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 4,39 punkti

Tootjainfo: "We are starting a number of brand new barrel-aged beers and Solidøl is opening this parade. Unlike previous releases, we kept this guy in Heaven Hill Burbon barrel. As a result we have a rich, balanced barleywine with hints of caramel, dried fruits, oak and vanilla. Warming, but quite soft.
IBU 58"

Keskmist kasvu koonusjas pudel, mille vahakael ja raskepärane sildikujundus annavad aimata midagi väärikat. Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt, ehkki vähese hõljumiga kuldpunane.

Aroom on ... ma ütlks et kuidagi üllatav ja erakordne. Jah, see on alkoholine, kuid erakordselt meeldivalt alkoholine. Millegi tõmmis. Roosilehtede? Datlikivide? Aprikoosiseemnete oma?

Esmamekk on raskepoolse kehaga, ehkki kaugeltki mitte nii raske kui ootaks. Meeldiv, portveinilik ja puuviljane ning päikeseloojangune.

Keskmaitse. Hmmm. Taaskord see ülimeeldiv ja samas kaardistamisele nii raskesti alluv puidune-nastoikane toon, mis paneb miskipärast portveini peal hoitud roosipuust, ehkki pole õrna aimugi, et kas ja mis see on.

Lõppmaitse muutub veidi metalsemaks ja ootuspärasemaks, vasekarva burbooni, vanilje ja tamme veenvaks tuletiseks.

Järelmekk - hunnitult hea portvein!!! No kohe lõputult hea, seda võiks tundide kaupa mekutada

Kõigi Ukraina paganlike jumaluste nimel - see on üks imeline jook. Õlu, mis on muudetud portveiniks!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment