Friday, June 16, 2023

Pööningu - Ragnator 2023

Ragnator 2023 (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Liigimääratlus: doppelbock

Tootjainfo: "IBU 23"

Sama õlle kirjeldused aastatest 2019 ja 2020 ning 2021.

Väike pudel, tehniline sildikujundus. Tuhmkollane vaht täidab üle poole klaasist, püsides mõõdukalt. Õlle värvus - õrna uduvinega punakaspruunakas. Aroom on tugevalt pähkline, veidikese kuivatatud põldubade meenutusega, karamelline ja mõrkjas-magus. Lõhn on peaaegu perfektselt täpne stiilitabamus.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas ning karamelline. Keskmaitse - hapukas, kõrvetatud suhkru ja röstpähklitele omase eeterlikkusega. Lõppmaitse - leivane, karamelline, pisut pihlakaid ja peotäis kuivatatud herneid. Järelmekk - magus-mõru, õrnalt röstine ... peaaaaaegu et suitsune nagu seda eeldaks wee heavylt, kuid ka siia sobib see oivaliselt. Jah, alkohol muutub ka lõpuks veidi tuntavaks, kuid siiski mitte häirivaks.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-haukas-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-mõru buketiga ÜBERtaseme rüübe. Seni neljast eri aastakäikude versioonidest ilmselt kõige õnnestunum - hea ja korralik doppelbock, mida Eesti õlleturul otsi muidu tikutulega taga
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment