Thursday, June 22, 2023

Kalamaja - Miss Haizon (2023)

Miss Haizon (2017) (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "saison" ja hinnang 49 punkti. Untappd liigimääratlus: "Farmhouse Ale - Saison" ja hinnang 3,46 punkit

Tootjainfo: ""Miss Haizon" on Belgia ja Prantsusmaa juurtega suvine saison-stiilis õlu, mida rikastavad koriander, ingver ning apelsinikoor. Terviseks!"

2015.a versiooni kirjelduse leiab siit, 2017.a oma siit.

Keskmist kasvu purk, sildil taaskord lipsustatud daam. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on värske, magusakas, mahlane ja veidi vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas, apelsinikoore eeterlikud õlid on üsna selgelt tunda. Keskmaitse - magus ja ingveriline, saisonine hapukas-vürtsikas pool haakub sellega väga kenasti. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, puuviljane, koriandri mõrkjas vaigusus tasakaalustab senist ehk liigset magusust väga kenasti. Järelmekk - ingveri õhetus koos saisoni enda maitse-elevusega paneb keelepära rõõmsalt sumisema.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseernud ja veidi õlis paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Saison ja koriander koos ingveriga on suurepärane kombo. AGA - kallid Kalamajalased - tehke palun selle kohta uus kanne hindamiskeskkondadesse - siin on ju mh muutunud ka %vol, rääkimata välimusest jne
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment