Tuesday, October 24, 2017

21 Grams Cryo Hop


21 Grams Cryo Hop (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 90 punkti!

Tootjainfo: "indigrients: water, barley malts (pils, carahell), malts (oats), flaked corn, cryo hops (simcoe, cascade, mosaic), top fermenting yeast
18 EBU"

Noh ja de Molen'i enda liigimääratlus kõlab: "imperial IPA'ish" Eeee ... see suur et ... 18 EBU ja imp.IPA???

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht pole küll suurem asi püsija, kuid kena vahupitsi jäta ta klaasiseintele ikkagi. Õlle värvus - uduselt tuhmkuldne. Aroom on hunnitult värske, puuviljase IPA kehastus, värske, magus-mõrkjas ja klaar.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses mängivad omavahel mangopalli ühed üsna vaigused vennad. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, ÜÜÜÜRATULT värske ja klaar ... aga kuidagi veidralt õhuke 9% õlle kohta. Järelmekk vürtsitab suu kergelt õhetama, lahkudes siis pehme magusa paitusega.

Veider. Äärmiselt veider ... ja samal ajal niiiii hea! Tajuhäire loksub klaasist ja kõrvust välja. Mismõttes on 9 %vol ja kaerahelveste ning  maisihelvestega tuunitud õlu niiiiiii eblakalt lihtsalt joodav? Kuidasmoodi on siin ainult 18 EBU ja miks ta maitseb nagu üks väga korralik ja väga värske IPA? Miks pole tädil rattaid all? Kas kured toovad lapsi? Vana Gambrinus on segaduses. Aga rahulolev. Kuid segaduses. Rahuolevalt segadusest. Segaseltolev.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment