Wednesday, October 4, 2017

Imperial Extra Double Stout


Imperial Extra Double Stout (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,5l. alc 7,0%. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja koondhinnet pole veel

Tootjianfo: "A. Le Coq hakkas esmakordselt keiserlikku stout'i tootma 19. sajandil. 1912. aastal krooniti A. Le Coq keisri ametlikuks õukonnavarustajaks ja nii sai Tartus pruulitud Imperial Extra Double Stouttuntuks kogu Vene keisririigis. Tähistamaks A. Le Coqi 210. aastapäeva tõime meie kuulsaima pruuli turule tagasi.
IBU 18"

Reljeefkirjadega proofilpudel ja efektne silt - taas tuleb disaini eest anda maksimumpunktid! Sõrmepaksune pruun vaht püsib väga kaua ja haagib end tiheda pitsijäljena ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt sügavpunane. 

Aroom on üllatavalt nõrk - imperial stoudile pretendeeriva joogi kohta pea olematu. Jah, väga hea vesi on tunda ... ja veidi ka punaseid rosinaid, kuid see on ka kõik.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi magusapoolsemaks, korraks lipsab üle keelekülgede veider metalne noot. Lõppmaitse annab suuuutike tunda kõrbenud rosinate mõrkjust ... kuid taas kummastab see vaskne tajuhäire nagu siis kui patarei vastu keelt panna. Järelmekk lupsab üsna kehatult keelepära taha ja suhu jääb vaid õhuke rosinamekk.

Mõhh. Mis nüüd siis kokkuvõtteks öelda? Masstoodetud kraami kohta pole ju laita. Võttes lihtsalt jooki ilma sildile vaatamata - noh juua kannatab seda kraami täiesti kenasti. Aga vaata kui sa lähened talle kui imperial stoudile ... ja veel kolmekordsele "imperial extra double" versioonile, siis saad sa kolmekordselt petta. Keskpärane kergepoolne stoudike, mis kaldub isegi kergelt laagerõllede dunkelite peaskonna poole. Mõhh nohh. 
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment