Thursday, October 5, 2017

Penumbra (12,2%)


Penumbra (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 12,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout", hinnang 88 punkti

Tootjainfo: "Penumbra on tume kui päiksevarjutus ning tema eripära tekitab sinus ühtaegu elevust ja närvikõdi, kui teda uuesti kogeda saad."

See on nüüd siis juba kolmas versioon - 2016.a tuli välja 11,9%vol versioon, selle aasta alul 10,6 %vol variant.

Väike lihtne pudel, sildil penumbra! Sentimeetrine pruun vahukiht vajub õhukeseks, kuid püsib siis päris kenasti. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on leebe, kakaone ja biskviidine, tuntava alkoholise soojusega. 

Esmamekk on raske, keeleotsa õrnalt näkitsev, ploomine ja soe. Keskmaitse mähib keele kakao sooja embusse, lisab keelekülgedele toeks kirsišokolaadi ja lisab tilgakese vaniljet pehmuseks. 

Lõppmaitses ronib kirsi-šokolaadine kange soojus otse südamesse ... jah seda alkoholi on hetkel liiga palju tunda, kuid pehme täidlane olek laseb aimata et nii kohe-kohe-õige-varsti vajub see leebemasse täidlasse unistusse, ühes käes meepräänik ja teises ploomiliköör. 

Järelmekk muutub üha mängulisemaks - üle lõkke lastud leivakoorik on omandanud õhkõrna tuhase-kõrbenud kooriku, sellele tilgutatud seedermänniseemneõli ja rammusa kihina määritud kirsišokolaadi kreem moodustavad kõrvulukustavalt mitmekesise harmoonia. Selles õlles on stiili ja väge ja rammu!

RASKE kehaga, õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kohati tiba liiga otsekoheselt alkoholine, teisalt aga nii sündsusetult meeldiv ja täidlane, et midagi ette heida oleks sulaselge norimine. Võtke see õlu ja pange ta lukku, luku taha ja riivi alla. Ning las teie lapsed leiavad tolmunud pudeli koos kaaskirjaga - avada pulmaõhtul!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment