Tuesday, October 10, 2017

Nisuporter

Nisuporter (Undi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus ... no mis te ise arvate? Pruulmeister on ilmselt fantaasiavaeguse all kannatanud.

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odra- ja nisulinnased, odrahelbed, humal, pärm"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Või noh, polegi nii lihtne, pudelikaelal ilutseb Brewdogi reljeefne vapp :)

Avamisel käib veidi liiga vali sutsakas, tumepruun vaht täidab liiga palju klaasist ja ronib ka pooltühja pudeli juures klaasist muudkui välja. See võib küll olla äsja kotis loksumise tulemus ... kuid mine tea. Õlle värvus - kirkalt punakasmust. Aroom on hapukas ja röstine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub üllatavalt täidlaseks - odrahelbed on teinud uskumatult head tööd - ja mõnusaimalt hapukalt šokolaadiseks. Lõppmaitses kipub röstine ... pigem isegi kõrbenud mõrkjus veidi ehk liigselt domineerima, kuid kakao ja nelgi segune vürtsikas intensiivsus on siiski vägagi meeldiv. Järelmekk tekitab tõsise tajuhäire - ühelt poolt kuiv hapukas röst, teisalt aga nisu pehmus ja odrahelveste kreemine täidlus ... veider aga mõnus kombo!

Keskmisest raskema kehaga, ülekarboniseerunud ja kuivapoolse ning samas õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika-hapuka buketiga veidi friiklusse kalduv, äraütlemata mitmekihiline ja suisa vastuokslik rüübe, mis mingil juhul ei jäta külmaks. Juba ainuüksi mõte kui selline, teha nisuporter, väärib tunnustust. Kui vaid selle karbo saaks kontrolli alla!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment