Wednesday, October 11, 2017

Dark Sour

Dark Sour (Undi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: no mis sa kostad, no kohe nimesse suisa kirjutatud ... oehh

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odra- ja nisulinnased, humal, tammelaastud, vanillikaunad, pärm"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumepruun vaht täidab pool klaasi, kuid kaob tõtakalt. Õlle värvus - no-kohe-päris-väga-must. Aroom on mõnusalt kreemine ja röstine, otsekui nuusutaks mingit kohvikreemi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas, vähese šokolaadise noodiga. Keskmaitse ... ummm ... no tamm on küll tunda ... ja siis oleks nagu suu täis röstitud pihlakaid? No kesse loll pihlakaid röstib? :) Lõppmaitses tuleb esile mõnus vaniljene pehmus, ehkki hapu triikraud rudjub selle üsna sirgeks ja siledaks. Järelmaitses tuleb jälle see kreemine toon üles, mis koos šokolaadiga paneb mõtlema šokolaadijäätise peale, millele on kallatud laadung ilma suhkruta tehtud punasesõstraželeed.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Mitmemõõtmeline joogipoolis, ehkki happelisus kipub kõike muud enda alla matma.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment