Saturday, October 14, 2017

Brūža riekstu un medus porteris


Brūža riekstu un medus porteris (Cēsu, Läti) pdl 0,5 l. alc 5,8% Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "In Winter 2017 Cesu alus is offering a new seasonal product- Brūža Porter with taste of nuts and honey.
It has a velvety, bitterish hop flavor. Royal flavor is complemented by pleasant sweetness of caramel and thick foam."

Keskmist kasvu relfjje-kirjadega proofilpudel, efektsel omanõolisel sildil kõnealused pähklid ja meekärg. Tihe kreemikas vaht täidab üle poole klaasist ja püsi väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tume-tume-punane. Aroomis on mõnus tugev pähklilõhn, jutskui torkaks nina peotäiesse värskelt röstitud pähklitesse ... nii tugev efekt tuleb ilmselt essentsist?

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusakas, pähkline, pähkli-kreemi ja pähkliküpsise vedel kehastus. Lõppmaitses tuleb üsna selgelt esile mee ... või pigem just meekärje enda mekk ning sellele lisandub väga põnev vürtsikas sädelus. Järelmekk jääb ehk kergelt kehatuks ... aga maitses kõditab mõnusaim vürtsikas meepähkel!

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Seniproovitud Cēsu õlledest vaieldamatult parim ning suurtootja kohta üleüldse supppper-pupper sooritus!
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment