Monday, October 2, 2017

IPA 3 1/3 kirss


IPA 3 1/3 kirss (Kolli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: IPA


Tootjainfo: ""Koostis: odralinnased (pale ale, cara blond, cara gold, biscuit, crystal), humalad (mosaic, amarillo, citra, cascade), pärm (US-05), kirsi mahl 18%, vesi.
IBU 50"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Korgiavamise suts oli veidi liiga vali, kollaka varjundiga vahtu tekib klaasi liiga palju ... hmmm ... kas on probleemne pdel? Õlle värvus on aga samas kirgas ja punaka merevaigu karva. 

Aroom? Kuhu jäi aroom? Kerge karamelline vine on ... ja isegi täitsa meeldiv ... aga see meenutab ehk mõnda leebet bitterit, kuid mitte IPA'st oodatavat raksakat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse ... ooo see on ju täitsa mõnna! Selline magusakas-mõrkjas, biskviitjas ja isegi veidi iiriskommiline. Lõppmaitses tuleb esile ka kirsine pool, kuigi kompoti, mitte elusa marja taoline. Järelmekk on mõrkjas-hapukas ja veidi keelepära parkiv.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe ... aga vaata IPA'ks ei oska seda kraami küll pidada. Kirsimahl on IBU üsna ära söönud ... ja siis ise kah magama keeranud. Hea jook igatahes ... prooviks siia juurde kirsi-suitsu-grillribi?
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment