Monday, October 30, 2017

Geuren & Kleuren


Geuren & Kleuren (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 60 punkti

Tootjainfo: "Smoked earl grey IPA
indigrients: water, barley malts (pils, caramel, smoked), bitter hops (premiant, apollo), dry hop (premiant, apollo), bergamont extract, top fermenting yeast
33 EBU"

Noh ja de Molen'i enda liigimääratlus kõlab: "Early Grey IPA-ish"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kollaka varjundiga vahukiht täidab kolmandiku klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - oranžikas-punane merevaik. Aroom on mõnusalt leebe suitsuse puudutusega ... ja selle puudutuse alt tõepoolest tunnedki Earl Grey tee iseloomulikku lõhna. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi parkiv ja teene. Keskmaitse ... no tee noh ... tee või tina, aga tee :) Tõsi küll, veidi suistune, kuid samas ka greibine. Lõppmaitse muutub magusakas-hapukamaks, greibine pool nihkub veidi apelsinisesse külge, sädeledes samal ajal mõnusalt ja elavalt vürtsikalt. Järelmekk pargib tibakese keelepära, justkui jooks veidi liiga kaua tõmmata lastud teed ... ja selles tees hõljub ka laimiviilakas.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-suitsune-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA hea ja põnev rüübe. Jah, tavapärast IPA't otsima minnes ilmselt võid sa ju pettuda ... aga noh, selleks ongi ju kirjas, et "smoked earl grey IPA" ja pealegi veel "-ish" :)
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment