Sunday, October 15, 2017

Witbier

Witbier (Puumees, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus - no mis ta siis ikka muud on kui nimi

Tootjainfot pole. Ja selle eest laidab vana Gambrinus ikka kohe tublisti - ka pruulikoja nime pidin ma ise välja mõtlema, kogu minimaalne teave on ära mahutatud väikesele kleepsule. Laiskus on selle nimi!

Valge vaht täidab pool klaasist, kadudes üsna kiirelt. Õlle värvus - uduselt kollane. Peenleivale omane nisurohke lõhn ulatub juba kaugele, lähemalt nuuskides muutub see veidi hapukamaks.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub kõvasti tihkemaks, rosina-kisselli taoliseks, magusapoolseks ja väikese mõrkja alltooniga. Lõppmaitses lööb keelel käima ootamatult intensiivne vürtsikas-hapukas segu, nelgi ja kardemoni ja apelsinikoore taoline mängulisus paneb tunnustavalt noogutama. Järelmekk on on mõrkjas-magusakas, tsibake koriandrine ja kauakestev.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija buketiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Oma esimesi katsetusi avalikustava hobipruuli kohta väga kõva sõna ... aga vaata sildi-laiskuse eest saab ta ikkagi pragada! Kuid sellist toekat belgiapärast jooki tahaks vana Gambrinus näha veel ja veel.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment