Sunday, October 29, 2017

Hugs & Kisses


Hugs & Kisses (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Session IPA" ja hinnang 74 punkti

Tootjainfo: "indigrients: water, barley malts (pils, caramel), bitter hops (saaz), dry hop (mosaic), top fermenting yeast
33 EBU"

Noh ja de Molen'i enda liigimääratlus kõlab: "session IPA-ish"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõrkjas-magusakas, meenutades mandariinikoort.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub korruse võrra hapukamaks, mõnusalt mahlaseks ja kargeks. Lõppmaitse lükkab jällegi ette magusapoolsema külje, tuletades taaskord meelde mandariini ... või siis mõnd magusamat greibikest. Järelmekk on taas mõrkjas, pannes keelenurgad ka veidi vürtsikalt sädelema.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA tasandi rüübe! Kui võtta arvesse vesilahjat kraadi, siis võiks koguni "über" sildi kuhugi väikselt riputada, kuid joogina omaette siiski vaimustust ei tekita. Võtaks siia juurde õhkõhukese viilaka vürtspekki, saaks päris hea tulemuse.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment