Sunday, October 22, 2017

Bockrog

Bockrog (Golden Perch on Perch /end. Prancing Pony, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: dunkelbock

Tootjainfot pole. Pruulmeistri sõnul tean vaid seda, et üks ja seesama tegu jaotati kahte ossa, üks nakatati belgia pärmiga, et saada dubbel, see aga laagerpärmiga, et saada dunklebock.

Väike lihtne pudel, sildil Sõrmuste Isanda triloogiast tuttav tegelane. Kreemikas vahukiht täidab ligi poole klaasist, püsides päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt sügav tumepunane. Aroom on alguses veidi kirbe, kuid see taandub ning asemele imbub meeldiv röstine toon.

Esmamekk on taas kirbe tooniga nagu ka lõhn ... kas on kasutatud röstitud linnastamata otra? Keskmaitse jätkab sama joont, kuid kõrvale lisandub ka meeldivamat karamellist magusust. Lõppmaitses tuleb juurde ka hapukat, kuivatatud pohlale omast krobedat tooni. Järelmekk on vürtsika õhetusega, kuid jätkuvalt kannab endas röst-odra kirbet vinet.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga vastuoluline rüübe. Kui saaks siit välja võtta kogu nina- ja suutunnet läbivat kirbet häiret, võiks jooki ka "über" tasandile tõsta, kuid see terav ja sakiline olek kisub hinnangu alla.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment