Sunday, October 8, 2017

Laktopidu

Laktopidu (Pernau, Eesti) pdl 0,375 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: flandria punane

Tootjainfo: "odralinnased, piimhappebakter, humal"

Keskmist kasvu pudel, väsinud toonides veidi psühhedeelne sildikujundus. Omaette stiilipunktid tuleb anda sobiliku pudelisuuruse valiku ja kork-korgi kasutamise eest (viimast hoiab omakorda paigal kroonkork). Vähene valge vahukiht kaob rutakal kohinal. Õlle värvus - kirkalt sädelevpunane.

Aroom. Sirinal hakkavad tööle kõik süljenäärmed mis sul suus leiduvad ... niiiii mahlaselt ja veiniselt venib su ninna juba poole meetri pealt stiilile nõnda omane hapukas-magusakas aroom. Nina klaasi pistes lisandub siia ja sutike balsamicole omast vängemat-äädikasemat otsa, kuid ka see on ainult asjakohane!

Esmamekk on keskmise kehaga ja surisevalt hapukas. Keskmaitse ... oi sa poiss ... KUI täpselt on kodanik oma kodustes oludes stiilile pihta saanud, see on lihtsalt imetabane ... pisut puidune mõrkjas noot sobib siia otse imetabaselt. Lõppmaitse väänab keelest välja kõik mahlad, kuid täidab tekkinud tühjuse kohe punase viinamarja äädikaga, mida on lahjendatud arooniamahlaga.

Järelmekk helgib veinpunase kumaga kui kauneim mereäärne päikeseloojang, mida on paras vastu võtta üksinda paadisillal istudes, kuulates vaheldumisi jõekaldal kihisevat pilliroogu ja selja taha jääva suvilatäie rahva peosuminat. Varsti lähed sa nende juurde tagasi, aga las see vaikuse hetk siin jahtuva õhtu rüpes veel kestab.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika-hapuka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kodus midagi sellist teha on lihtsalt uskumatult hea saavutus ... juhul kui siia veidi mahlasemat magusat tooni suudaks tagasi timmida, ütleks selle kohta juba "mega" ... ehk oleks abi linnastamata nisu kasutamisest? Pakkuda koos pontsaka mozarella-palliga.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment