Sunday, October 22, 2017

Double Trouble

Double Trouble (Golden Perch on Perch /end. Prancing Pony, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Liigimääratlus: dubbel

Tootjainfot pole. Pruulmeistri sõnul tean vaid seda, et üks ja seesama tegu jaotati kahte ossa, see nakatati belgia pärmiga, et saada dubbel, teine aga laagerpärmiga, et saada dunklebock.

Väike lihtne pudel, sildil Sõrmuste Isanda triloogiast tuttavad tegelased. Kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, püsides väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumepunane! Aroom mõjub kui dubbeli klassika - magus ja karamelline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõnusamail moel röstpähkline ja karamelline, vähese kuivatatud kirsi lisanoodiga. Lõppmaitse muutub vürtsikaks, keelelagi õhkab karamell-likööri ... kuigi ebaharilikult kuiva karamell-likööri järele. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas-magusakas, äraütlemata rahulolev ja käsiplaksutav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Belgia dubbelite olemus on tabatud üsna filigraanse täpsusega, seda tegelast võtaks kohe veel mitu klaasi ette! Pakkuda koos valgehallitusjuustu ja frititud rosmariiniga.
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment