Tuesday, October 10, 2017

Sweet Barley Wine

Sweet Barley Wine (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus on fantaasiavaeses nimes kirjas.

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike.  Sentimeetrine kollane vahukiht kaob kirmeks, kuid püsib siis edasi üsna kenasti. Õlle värvus - õrna uduvinega küpspunane. Odraveinile omane hunnitu karameljas magusus on vähese sordiini all, kuid igatahes mõjub see luksuslikult ja portveiniselt.

Esmamekk on vähese hapuka noodiga ja karameljas, täidlane ja hurmav. Keskmaitse toob siia juurde imeilusa mõrkja balansi, üliküpse hurmaa, koorevenise ja tammise raskuse all kuivanud virsikud. Tuhmilt läikiv messingust laualambi jalale on keegi ulakas kraapinud südame.

Lõppmaitse. Lambi rohelisest mattklaasis ümarat kuplit hoiavad üleval elegantselt kaardus messingist sõnajalalehed. Valgus-sõõr rohelise sametiga kaetud ja punase puuga ümbritsetud lauaplaadil on vaid niipalju suur, et lasta lugeda kolletanud raamatut. Õpikut sellest, kuidas teha õllest portveini.

Järelmaitse. Kõrge laega kabinet-raamatukogus valitsev vaikus, mida täidab vaid naksuv kellatiksumine ja aeglaselt keeratavate lehtede sahin. Raamatusse süübiva noore mehe silmad on täis sädemeid ja pea täis mõtteid, kuidas ta oma õlledega vallutab ... noh kui mitte maa, siis vähemalt siinse krahvkonna. Ja mine tea, ehk tellitakse midagi ka kuninglikule lauale! Portveinis leotatud rosinad olla ju Tema Enda lemmik-maius!

Fantastiline. Tõsiselt kohe. Ehk tõesti on see kraam magusasse külge kaldu ... kuid halastaja vägi ... seda on ju ka sildil kirjas! See port-õlu PEAB minema tootmisse!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment