Tuesday, October 10, 2017

Biere Brut

Biere Brut (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Liigimääratlus ... ehh ... no kirjas on ju!

Tootjainfot kirjas pole, aga oluline on teada, et tegu on šampusepärmi abil toodetud rüüpega.

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Sõrmepaksune kollakas vahukiht ei püsi küll kuigivõrd, kuid jätab üsna tugeva vahujälje klaasiseintele.

Aroom ... ooo ... tõepoolest veinilik, huvitavalt kombel suisa viinamarjane. Kuiv ja veidi mõrkjas, samas süljenäärmeid tööle panev. Ja mis on märkimisväärne - sellise kraadi puhul pole alkoholi teravust praktiliselt üldse tunda!

Esmamekk on keskmise kehaga, kuiv ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse keerab ümber terve koorma heledaid rosinaid, kallab need üle valge veiniga ja siis ... lisab sutike aniisi?

Lõppmaitse muutub huvitavalt kreemikaks ja kuivaks ühekorraga, selline keelt naksuma ajav ja samas pehme, naeratav ja sädelev. Miks tulevad meelde Merekivikesed? Noh teate küll, need kirjus glasuuris kommid, mille südames on rosinad! Järelmaitses tuleb alkoholine torge küll esile, kuid see sobib siia šampanjalikku kuivusess nii hästi, et ei tule pähegi jonnida. Rauane hapukus ja puidune mõrkjus tasakaalsutavad teineteist väga kenasti.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Elegantne kraam, mida sobiks kenasti pakkuda "Grand Cru" nime all tervitusjoogina pidulikul vastuvõtul. Kuna sellist õlut pole varem Eestis ametlikult tehtud, siis see on pruulmeistri võimalus vajutada järjekordne kannajälg siinsesse õllelukku!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment