Tuesday, October 31, 2017

Jan & Charlotte


Jan & Charlotte (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA" ja hinnang 73 punkti

Tootjainfo: "Black Vermont IPA
19 EBU"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - mudruselt tuhmpruun. Noh ma saan aru et Vermont IPA on NE IPA'de stiili-loojana kohustuslikult hägune ... noh aga tumedas versioonis näeb see lausa halb välja.

Aroomis võtan pooled halvad sõnad tagasi, sest NE IPA'de kohaselt on lõhn ju mahlane, kuid seda varjutab musta-IPA jaoks kohustuslik röst ... ja kokku saab midagi söe-seebi sarnast.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, mahlase olekuga ... kuid see kuramuse süsi kustutab mahla kohe ära kuivaks ja keeltkraapivaks. Lõppmaitse rehabiliteerib muljet magusama, apelsinise mahlasusega ... kuni uus ports sütt ja tuhka su keelele ladestub. Järelmekk on kuiv ja mõru ja parkiv.

Mehh. Esimest korda kui vana Gambrinus de Moleni õllede osas suisa pettunud on. No ei ole hea mõte, proovida segada küsitava väärtusega NE IPA't ja söestunud rösti kokku, tulemus on midagi tuhatoosilikku. Friigikas noh. Sihuke kentsakas katsetus, mida tasub korraks oma keelelt üle lasta, selleks et teada, et iga eksperiment ei saagi õnnestuda. 
----
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment