Monday, October 9, 2017

Dekadents (11,2%)


Dekadents (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout", hinnang 99 punkti.

Tootjainfo: "Rummis leotatud vanillikaunadel ja rosinatel laagerdunud külluslik Imperial Stout.
Koostisosad: vesi, odralinnased, humal, pärm.
IBU 80"

10-kraadise, 2015 a versiooni kirjelduse leiab siit

Väike lihtne pudel, punasel sildifoonil luksuslik retrodaam. Klaasi libiseb oivaline must tühjus ... noh selline musta augu vedel vend. Tumepruun vaht raugeb aegamisi.

Aroom on täidlane, rummikoogi ja rosinaleiva vahepealne, kohvilikööri piisakestega kaunistatud, juustesse torgatud must sulg õõtsub elegantselt, puudutades sädelevmusta boad, mis katab vaevu valevaid õlgu.

Esmamekk on raske, aeglane ja mõtlik. Daam vaatab sulle raugelt otsa, veeretades näppude vahel mustadest pärlitest keed ... kuid sa näed, et ta vaatab sust läbi. Pilgust kumab igatsus millegi tumeda ja kange järele ... no näiteks mullu paruness N juures saadud ploominalivka oleks hea keelekasteks.

Keskmaitse ajal nopivad sädelevalt musta lakiga kaetud küüned hõbekausist mõned röstpähklid. Kuid oh ei, ega neid siis söömiseks nokitud, daam hoiab figuuri ... kuid nuusutada ei keela keegi ... meenutades lapsepõlves vastutustundetult söödud vaniljeseid liivataignast pähkliküpsiseid.

Lõppmaitse. Daam mustas kõpsib nõtkelt eemale ... sul jääb ainult imestada, kuidas saab nii kitsas kleidis üleüldse liikuda, ilma et puusaõõtse tõmblukku lahti ei lennuta. Ploomid šokolaadis - vaata siis mida daam eelistab sinu tahumatule seltskonnale.

Järelmekk. Õrn suitsuvine reedab, et need ploomid olid näinud kirsisuitsu. Daami magusanälg sai selleks korraks satisfitseeritud, nüüd on järg sinu käes. Pea vastu, mu sõber!

Geniaalne rüübe. Täiusele üsna lähedane. Kuid taoline täius on ohtlik ... su maitseskaala viiakse ülemisse punasesse ... ja mis sa hing edasi teed?
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment